سلام همراهان، شب ماه رجب زیبا و پر معنویتی داشته باشید.


امشب قصد دارم در حدّ چند جمله، خانم های مطلّقه را خطاب قرار بدم و اندکی صحبت کنیم. امیدوارم این جملات بتونه اثرات مفیدی در زندگی و جایگاه  آنان داشته باشه.


اصولا به خانمی که از همسرش طلاق گرفته باشه «مطلّقه» میگن. خانم های مطلقه یکی از بخش های سانسور شده جامعه ما هستن که کسی خیلی صلاح نمیبینه که از اونا حرفی بزنه و از اونا روی منبر و تریبون های رسمی صحبت خاصی مطرح بکنه. لذا معمولا شرایط زندگی دوران پس از طلاق اونا با تنش های متفاوتی روبروست.


مراقبت هایی که خانم های مطلقه باید رعایت بکنن از خانم های بیوه کمتر نیست و حتی حساس تره. چون واژه «مطلقه» بیشتر از واژه «بیوه» در فرهنگ و قاموس ذهنی مردم امروز نظرها را جلب میکنه و حساس برانگیزتره. مثلا من هنوز نفهمیدم بیشتر مردم، درباره زنی که به اراده و اختیار خودش تصمیم گرفته طلاق بگیره و شرایط زندگی قبلیش واسش قابل تحمل نبوده، چرا بد فکر میکنن و افکار ناجور سراغشون میاد؟ چرا شرایط زن های مطلقه در جامعه ما برای به دام مردان و پسران بی تقوا و خوش اشتهاء افتادن فراهم تر به نظر میرسه؟ و ده ها سوال دیگه که ذهن هر کارشناسی را به خودش مشغول میکنه.


پیشنهاد میکنم علاوه بر رعایت نکاتی که در پُست های قبل درباره خانم های بیوه عرض کردم، به نکات مختصر زیر هم توجه کنید:


1- مطلقه بودن ننگ نیست اما چیزی هم نیست که بشه بهش افتخار کرد و در بوق و کرنا کوبید. لذا وقتی درباره وضعیت تاهلتون میپرسن، میتونید بگید مجردم و ضرورتی نداره روی مطلقه بودنتون تاکید کنید. 


2- اگر خودتون مواظب رفتارتون باشید، میتونید بسیاری از مشکلات و خیال های خام را مدیریت کنید. مثلا خانم مطلقه با آرایش و تیپ و شکل متاهلی نباید بیاد بیرون. اگه اینو رعایت نکنین، باید خودتون را برای انواع قضاوت های ناعادلانه آماده کنید.


3- جسارت نباشه و شرمندم که اینو میگم؛ پسرها و مردها محدودیتی که در ارتباط با خانم مجرد احساس میکنن، در ارتباط با خانم مطلقه احساس نمیکنن علی الخصوص در مسائل غریزی. لذا همه چیز بستگی به رفتار و وزانت شما در ارتباط با بقیه داره.


4- بعضی از پسرها و مردا تمایل به ازدواج با زنان مطلقه دارن! به این علت که زنان مطلّقه، مهریه و حق و حقوق مالی شان را از همسر سابق دریافت کرده و تمکّن مالی بیشتری دارند و می توانند منبع حمایتی خوبی برای یک پسر مجرد باشند. دقت کنید!


5- پیشنهاد میشه در ازدواج دوم، با پسران مجرد ازدواج نکنین. چون اگر مرد تجربه یک زندگی اولیه نداشته باشه و خودش بیوه یا مطلقه نباشه، ممکنه که در ناملایمات و اختلافات معمولی زندگی به این جملات متوسل بشه: «حتما همسر قبلی ات هم همین رفتار را ازت دیده که طلاقت داده...»، «تو از یک زندگی شکست خورده بیرون آمده بودی و من حمایتت کردم»، «حالا می فهمم همسر اولت چه از دست تو کشیده» و...


6- اجازه ندهید مدت مطلقه بودنتان طول بکشه و موقعیت های خوب ازدواج را از دست ندید. اما درست تصمیم بگیرین و از خواسته های معمولیتان در روند ازدواج دوم کوتاه نیایید. چون ممکنه القا بشه که منتظر شوهر و فرصت مناسب بودید! یا ممکنه القا بشه که از حمایت خاصی از جانب خانواده و اطرافیانتون برخوردار نیستید! سخت نگیرید اما از شرایط معمولیتون هم کوتاه نیایید.


7- اجازه ندید بعد از طلاق، منزوی و افسرده بشید. میفهمم که شرایط وقتی برای شما بغرنج تر میشه که هر مردی از هر گروه سنی و شرایط اجتماعی و خانوادگی به خود اجازه میده که به خواستگاریتون بیاید! اما چاره ای نیست. فقط اجازه ندید تبدیل به زنی پژمرده و مرده متحرک بشید. به ادامه تحصیل و حرفه های متانسب با علاقه تون رو بیارید.


قدیمی‌ها می‌گفتند: حامی دختران مجرد،‌دختر بودن آنهاست. دخترانی که زیر بال و پر خانواده هستند و چون هنوز به کسی متعهد نشده‌اند،‌تقریبا آزاد هستند که تجربه‌های مختلفی داشته باشند، تجربیاتی که به نوع خانواده و تربیت و نگرش آنها به روابط خانوادگی و اجتماعی مرتبط است. حامی یک زن بیوه، شوهر مرده اوست! زنی که مَردش، مُرده از حمایت خانواده خود و همسرش بهره می‌برد.او مورد توجه قرار می‌گیرد چون او تنها شده  است و مردم چه غریبه‌ها و چه خانواده ودوست و آشنا از او حمایت می‌‌کنند. اما قضیه یک زن مطلقه فرق می‌کند؛ او نه دختری است که حمایت خانواده را به همراه داشته باشد و نه بیوه زنی است که سایه شوهر مرده‌اش، همراهش باشد و او را حمایت کند. زن مطلّقه فقط خدا دارد و بس.


مردم!


به زنی که فقط خدا دارد و بس ، اتهام نزنید که حتما عیب و ایرادی داشته که شوهرش او را طلاق داده است. کمتر کسی پیدا می‌شود که در اولین برخورد بگوید شاید شوهر این زن ناسازگار بوده که زن مجبور به طلاق شده است. مواظب آه زن تنهایی که فقط خدا دارد و بس، باشید.


امیدوارم با محدودیت وقت و خستگی که دارم تونسته باشم کمی حقّ مطلب را ادا کرده باشم.


یاعلی